BikeTrax GPS Tracker

Om diefstal van een e-bike minder aantrekkelijk te maken heeft Powunity de BikeTrax GPS-tracker met een geïntegreerde SIM-kaart ontwikkeld, waarmee de gestolen fiets sneller terug gevonden kan worden.

Anti-theft protection for E-Bikes

De groeiende populariteit van elektrische fietsen gaat ook aan het dievengilde niet onopgemerkt voorbij. Daarom is het altijd zaak om de e-bike goed op slot te zetten en aan de vaste wereld te vergrendelen. Mocht de fiets onverhoopt toch gestolen worden, dan kan een GPS-tracker uitkomst bieden bij het terugvinden van de e-bike. Daarom is de Oostenrijkse firma Powunity op de markt gekomen met de BikeTrax GPS-tracker, die voorzien is een geïntegreerde simkaart en ín de motorbehuizing van de e-bike verborgen wordt. De tracker is zo groot dat het past in alle gangbare motormodellen.

Inbouw via dealers

Voordat Powunity de GPS-tracker voor e-bikes lanceerde hadden ze een soortgelijk systeem ook al op de markt gebracht in de wintersportbranche, maar dan als GPS-tracker voor ski’s en snowboards. De feedback die we van die gebruikers gekregen hebben, hebben we ook gebruikt in BikeTrax. De verkoop van BikeTrax gaat via de dealers, want die kunnen ze ook voor hun klanten inbouwen.

EU Data Netwerk

Dankzij de simkaart is de tracker verbonden in het EU-brede datanetwerk. Dit betekent dat de locatiecoördinaten van de e-bike op elk moment in de EU bekeken kunnen worden. In geval van diefstal wordt BikeTrax onmiddellijk actief en waarschuwt de eigenaar op zijn smartphone, in welk EU-land hij zich ook bevindt. De overdracht van GPS-coördinaten naar de smartphone verloopt via GPRS en GSM. Het eerste jaar is deze dienst gratis, daarna kost het € 39,– per jaar. Het (de)activeren van deze dienst gebeurt via de PowUnity-app. Daarnaast kunnen gereden routes, inclusief de afstands-, gemiddelde en maximale snelheidsrecords, worden opgeslagen in het routedagboek.

 

Extra Batterij

Normaal wordt de BikeTrax GPS Tracker aangesloten op de batterij van de e-bike. Wanneer die verwijderd is, of wanneer de e-bike uitgeschakeld wordt, zorgt een extra batterij die aan de GPS-tracker is bevestigd voor de benodigde energie. Deze heeft een capaciteit van 14 uur (actief volgen) tot 3 weken in stand-by modus, als de fiets niet wordt niet verplaatst. Deze extra batterij wordt weer opgeladen na het inschakelen van de e-bike.
De BikeTrax GPS-Tracker wordt in aparte varianten geleverd voor connecties met Bosch, Shimano, Brose, Yamaha en een universele versie. Ook kan deze worden toegepast in  scooters en motoren. Het systeem werkt uitsluitend op elektriche fietsen, omdat het meelift op de aanwezige energie op de fietsen.

Awards

The BikeTrax GPS tracker is outstanding. This is not only confirmed by our customers and partners, but also the jury of the most prestigious award in the cycling world, the Design & Innovation Award, says so. Since 2020, our bicycle theft protection, BikeTrax, bears the crowning seal of quality in the category "Equipment & Accessories

At the German Design Award 2021 the GPS Tracker BikeTrax, with its smartphone app convinces the jury in the "Excellent Product Design" category"