BEAT Cycling Club kiest voor KTM Industries

De professionele wielerploeg van BEAT Cycling zal de komende seizoenen op KTM de sportieve strijd aangaan. Afgelopen week zijn de nieuwe teamfietsen officieel gepresenteerd.

BEAT Cycling Club is een organisatie waarin het profwielrennen en het amateur wielrennen tot op zekere hoogte geïntegreerd is. Ook bijzonder is dat BEAT heel duidelijk kiest voor een eigen identiteit en zijn naam niet koppelt aan die van een hoofdsponsor, zoals bij veel andere teams wel het geval is. Daarmee creëren ze veel meer een eigen identiteit. “Het wankele businessmodel achter een professionele wielerploeg, die leeft bij de gratie van hoofdsponsors, staat al jarenlang ter discussie. Jaarlijks veranderen ploegen volledig van identiteit, of erger: ze verdwijnen voorgoed uit het peloton,” licht BEAT op haar eigen website toe. “Daarom zijn we in 2016 onze missie gestart: het bouwen van een professionele wielerploeg op basis van een nieuw model. Een clubstructuur die we kennen vanuit het voetbal en andere sporten. BEAT bestaat dus niet door die ene allesbepalende sponsor, maar is een club met een eigen naam en identiteit. De basis van BEAT wordt gevormd door duizenden leden en een brede partnergroep. Hierdoor hebben we een duurzame financiële structuur. Zo bestaan we ook in 2050 nog.”

 

 

BEAT wil met KTM sportieve doelen realiseren

Geert Broekhuizen, oprichter en huidige CEO van BEAT Cycling, heeft door het integreren van amateurwielrenners in de structuur van zijn team een voor de wielersport opvallend bedrijfsmodel geïmplementeerd. Zo ontstond de BEAT Cycling Club, waar het lidmaatschap open staat voor iedereen die interesse heeft om lid te worden. Met een professionele wielerploeg aan de top wil hij zo bouwen aan de toekomst van het wielrennen. Sponsoren die deze visie delen, kunnen daaraan aanhaken. En die zijn er legio. Eerder deze week berichtten we al over de samenwerking BEAT met BBB Cycling, maar de club heeft ook merken als Shimano, Vredestein, CyclOn, Victus, Wahoo, STOX en FFWD aan boord, die ieder op hun eigen manier het profteam ondersteunen, maar zo ook onder de aandacht komen van de schare amateurrenners, die deel uitmaken van de wielergemeenschap BEAT Cycling Club.

Daar is recentelijk KTM Industries bijgekomen. De officiële fotoshoot vond afgelopen week plaats op een kartbaan. Het afgelopen jaar werkte BEAT samen met KOGA. Die samenwerking liep tot 2022 en KOGA concentreert zich nu op de sponsoring van het Nederlandse Baanwielrenteam. Vervolgens kiest BEAT Cycling de komende seizoenen dus duidelijk voor samenwerking met de Oostenrijkse fabrikant, die in Nederland vertegenwoordigd wordt door The Plus Compoany. Het team van BEAT Cycling  wil met KTM duidelijk sportieve doelen gaan realiseren in bijvoorbeeld de Tour de France en de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Op de social media van BEAT Cycling wordt enthousiast gereageerd op de nieuwe fietsen van profteam.

Deel het bericht