KTM zet comeback in op naamsbekendheid

KTM is weer terug op de Nederlandse markt. De herintroductie van het Oostenrijkse fietsmerk ging enkele maanden geleden van start. Tijdens Vélovak vond de eerste nationale presentatie aan Nederlandse dealers plaats.

Alexander Hulleman, eigenaar van The Plus Company, gelooft duidelijk in de kansen van KTM op de Nederlandse markt. Hij werkt nauw samen met Jo Lonsin, die KTM op de Belgische markt vertegenwoordigt. “De merknaam KTM klinkt veel mensen natuurlijk bekend in de oren. Wat dat betreft is het een echt referentiemerk, want iedereen kent zowel de motorfietsen als de fietsen,” zegt Hulleman. “Dat bleek hier ook weer op de beurs, waar het veel ondernemers een blijk van herkenning gaven.”
De fietsen van KTM worden in Oostenrijk geassembleerd bij KTM Bike Industries. Dat is een onderneming die helemaal los staat van de motorfabrikant KTM.

 

SPRONG

Sinds 1 juli is Hulleman met KTM aan de slag gegaan op de Nederlandse markt en is hij verantwoordelijk voor de verkoop en marketing. “We hebben in de paar maanden al een aardige sprong gemaakt. Wat opvalt is dat dealers de eigen identiteit, de kleurstelling en de kwaliteit van KTM erg aanspreekt. In de productontwikkeling doen ze nergens concessies op en passen alleen maar A-merk componenten toe in de eerste montage. Verder is het ideaal voor dealers dat de fietsen van KTM ‘ready to ride’ afgeleverd worden.”

 

SELECTIEVE DISTRIBUTIE

Momenteel werkt Hulleman met circa 15 dealers, verspreid over Nederland. Binnen een tijdsbestek van 3 jaar wil hij dat aantal ongeveer verdubbelen. “Voor KTM hanteren we selectieve distributie. We hoeven echt niet overal te staan en we zoeken met name actieve dealers, die het merk breed kunnen en willen neerzetten in hun winkel.”
Het aanbod van de KTM-collectie is breed te noemen, zowel in e-bikes als in gewone fietsen. De modellen hebben allemaal wel een sportief DNA. Niet alleen de (elektrische) mountainbikes en racefietsen, maar ook de trekking bikes stralen een en al sportiviteit uit.

 

 

EUROBIKE

Enkele weken geleden stond Hulleman op de Eurobike ook 2 dagen in de stand van KTM, die zich daar prominent presenteerde. “Ook dat was een goede beurs voor KTM. Ik heb daar toch een aantal Nederlandse dealers gesproken en ook een paar nieuwe dealers. Het merk trekt veel belangstelling, niet alleen bij dealers maar ook bij de media. Daarom zetten we in op de naamsbekendheid van KTM, want dat is toch wel een opvallend en belangrijk voordeel van het merk.”