KTM anticipeert innovatief op seizoen 2021

De Oostenrijkse fietsfabrikant KTM Bike Industries zal in seizoen 2021 voor de dag komen met een vernieuwde collectie, die voortborduurt op de 2020-collectie met een nieuw frame, meer Bosch CX Performance motoren en uitbreidingen van bestaande series.

Van oudsher is KTM een merk met sportieve roots en dat vertaalt zich ook weer in de 2021 collectie, die weliswaar nog steeds een zeer sportieve inslag heeft, maar ook breder gaat en waarvan een groot aantal modellen zich thuis zal voelen in een urban omgeving.
Het grootste nieuws uit de nieuwe KTM-collectie is het compleet nieuw ontwikkelde PTS-frame, waarin de Bosch Power Tube accu volledig geïntegreerd is. Door de Bosch CX Performance middenmotor achter het frame te plaatsen zijn de ontwerpers van KTM erin geslaagd het frame 25% stijver te maken. Dat is een vernieuwing, die volgens KTM volledig ten goede komt aan het comfort en de rijprestaties van de nieuwe e-bikes. Bovendien is er zo meer ruimte gecreëerd voor het in- en uitnemen van de accu. Ideaal voor gebruikers, die geen ruimte hebben om de fiets in een schuur of garage op te laden. Het nieuwe PTS-frame vormt de basis van diverse modellen in de 2021-collectie van KTM.

 
ASSORTIMENT VERBREDING 

In het middensegment, waar de modellen rond de € 3000,- geprijsd zijn, gaat KTM zich veel nadrukkelijker manifesteren. De KTM Macina Tour krijgt er twee varianten bij en wordt uitgebouwd tot 3 modellen: de Macina Tour 510, 610 en CX 610. Met deze verbreding in het assortiment sluit de collectie van KTM beter aan op de gebruikerswensen in Nederlandse en Duitse markt.  In het Duitse fietsmagazine Tour is de KTM Macina Tour 510 recentelijk als ‘testsieger’ uit een vergelijkingstest gekomen.
Verder zal KTM dit najaar ook de Macina Aera LFC PTS introduceren. Dit is een fiets, die dáár door kan gaan, waar anderen moeten stoppen. KTM omschrijft de e-bike als de MPV onder de fietsen die zich dankzij zijn MTB-achtige elementen, waaronder het frame en de brede banden, niet alleen op de weg thuis voelt, maar ook als het wegdek minder wordt en overgaat in bijvoorbeeld een bospad. Deze KTM is standaard uitgerust met verlichting, een bagagedrager en spatborden die de berijder beschermen tegen water en vuil.
Een derde verbreding betreft de KTM Macina Gran, die aangevuld wordt met de Gran 291 en de Gran 271 PTS die, zoals de naam al aangeeft, ook over het nieuwe frame beschikt. Met deze fietsen wil KTM een nieuwe lifestyle lanceren, die sportief getint is, maar dankzij de brede wegbanden, geschikt is voor stadsgebruik en woonwerk verkeer.

 

VAN MIDDEN TOT HIGH END

De complete 2021 collectie van KTM Bike Industries zal onverminderd omvangrijk zijn en voor ieder wat wils te bieden hebben. Met de brede collectie positioneert KTM zich van het middensegment tot in de high end regionen. De elektrisch aangedreven MTB’s variëren in prijsstelling dan ook van € 2299,- tot € 10.000,-. De niet aangedreven MTB’s van KTM beginnen bij € 649,- en lopen door tot € 8000,-.
De gravelracers van KTM, leverbaar in aluminium en carbon vanaf € 1499,- t/m € 2999,- is ook verbreed. Dankzij de prijs-kwaliteitverhouding, afmontage en speciaal voor gravelracers ontwikkelde frames zet KTM zich ook in dit segment sterk op de kaart.

 

DEALERS GEZOCHT

In Nederland wordt KTM Bike Industries vertegenwoordigd door The Plus Company van Alexander Hulleman, die verantwoordelijk is voor verkoop en marketing. Hij werkt aan de uitbouw van het dealernetwerk en heeft in bepaalde regionen van Nederland nog ruimte voor serieuze dealers, die met KTM aan de slag zouden willen gaan om daarmee succesvol te zijn. Alexander zal met KTM prominent aanwezig zijn op Vélovak 2020, van 27 t/m 29 september a.s. in Evenementenhal Gorinchem. Daar zullen diverse 2021-modellen van KTM voor het eerst publiekelijk gepresenteerd worden.

Deel het bericht