KTM Bike Industries houdt Vélovak voor gezien

KTM Bike Industries zal, bij nader inzien, toch niet met een stand vertegenwoordigd zijn op Vélovak. De Oostenrijkse fabrikant heeft besloten zich terug te trekken van de Nederlandse vakbeurs.

Eerder dit jaar was KTM wel aanwezig op de ZEG-beurs in Keulen en volgende week staan ze ook prominent op de Eurobike (Hal A6 – 200). Twee jaar geleden was KTM, via The Plus Company van Alexander Hulleman, wel aanwezig op Vélovak en in principe ook vorig jaar, maar die beurs werd te elfder ure geannuleerd. “De reden waarom we uiteindelijk besloten hebben om toch niet te gaan is een combinatie van meerdere aspecten,” licht Hulleman toe. “Om te beginnen vind ik de timing lastig voor fietsmerken. Ik kan me voorstellen dat het voor leveranciers van onderdelen en accessoires wel zinvol is om op Vélovak aanwezig te zijn, maar voor een merk als KTM ligt dat anders.

 

Extra kritisch kijken naar kosten van beursdeelname

“Dat komt ook omdat wij nu al zoveel dealeraanvragen uit de markt krijgen, dat de toegevoegde waarde om ook op Vélovak te gaan niet zo groot is. Dan ga je nog eens extra kritisch kijken naar de kosten die met zo’n beursdeelname gemoeid zijn,” vervolgt Hulleman, die bovendien twijfelt of dat de opkomst van bezoekers wel groot zal zijn.
De laatste keer, in 2019, waren er ongeveer 1500 bezoekers. “Concreet zijn dat misschien maar 500 dealerbedrijven. Veel dealers komen met meerdere personen en er liepen natuurlijk ook veel bezoekers uit de industrie rond,” zegt Hulleman. “Ik ben er niet op uit om Vélovak af te kraken, integendeel. Ik heb van diverse klanten in het land gehoord, dat ze niet weten of ze wel zullen gaan. Daarom ben ik nog eens met KTM gaan overleggen en uiteindelijk hebben we er toen voor gekozen om onze deelname te annuleren.”

Deel het bericht