KTM knipoogt met tussencollectie naar MY 2025

KTM Bike Industries heeft adequaat ingespeeld op de recentelijk gelanceerde Bosch Performance SX-lijn, door die breed toe te passen in een complete tussencollectie. “Daarmee knipoogt KTM alvast naar het modeljaar 2025, waarin ze met deze motoren nog breder gaan uitpakken,” zegt Alexander Hulleman van The Plus Company.

Dit jaar is er geen huisshow van KTM voor de Benelux-markt, daarom had Hulleman dealers actief uitgenodigd om naar de Eurobike te komen. Niet zonder resultaat, want bij alle bezoekende dealers uit Nederland heeft hij orders voor 2024 kunnen noteren. “Frankfurt was daarvoor de uitgelezen kans. Dat komt ook omdat de KTM-collectie doorloopt tot in 2024. Daarin zit bovendien onze nieuwe tussencollectie met een knipoog naar 2025. Daar wordt heel goed op gereageerd, dankzij het nieuwe Bosch Performance SX systeem met een 400 Wh accu en vernieuwd display. Maar ook omdat we dat hebben gecombineerd met ons eigen crankstel en een eigen tandwiel voor,” laat Hulleman weten. “Dit alles heeft geleid tot een gewichtsreductie, waardoor we onder de 20 kg. uitkomen Neem de trekking fietsen Macina Sport SX10 en SX20. Die schommelen met een aluminiumframe rond de 20 kg, maar de varianten met een carbonframe duiken daar onderdoor richting 16 of 17 kg.”

 

 
Tussencollectie voorbode voor 2025


De tussencollectie met het nieuwe SX-systeem van Bosch bestaat uit race, gravel, full suspension MTB’s, hard tails en trekking fietsen. “Die gaan we doorzetten in 2025, dit is een soort voorbode. Je ziet wel meer merken met een carbon frame en een lichte motor, maar KTM komt nu met een hele collectie,” laat Hulleman weten. “Die SX-motor heeft als grootste voordeel dat die nagenoeg hetzelfde vermogen aan wattage afgeeft als de CX-motor, alleen bij meer trapomwentelingen. Voor mensen die wat sportiever zijn, geeft die motor wat minder weerstand maar wel bijna dezelfde ondersteuning bij een hogere trapfrequentie. Dat is het mooie van dit systeem.”

 

 
Limited editions ter ere van 60-jarig jubileum


De fietsen uit de tussencollectie zullen vanaf januari leverbaar zijn. “Het voordeel is dat we meteen al een hele collectie brengen, zodat dealers niet bij andere merken hoeven te kijken. Je ziet de markt ook wel veranderen. Eerst draaide het alleen maar om grotere en zwaardere accu’s, maar nu zie je vaker mensen die lichtere fietsen in verband met met een camper op stap gaan. Voor sportieve mensen, die toch iets elektrisch willen, is zo’n trekking fiets onder de 20 kg een waanzinnige optie,” stelt Hulleman. “En dan hebben we ook nog diverse full suspension mountainbikes met motor onder de 18 kg.”

Daarmee is het nog niet klaar, want volgend jaar bestaat KTM Bike Industries 60 jaar en ter ere daarvan is een aantal limited edition-modellen samengesteld. “De LTD 64-collectie wordt begin volgend jaar op de markt gebracht, omdat we dan dus 60 jaar bestaan.

 

Deel het bericht